reede, 3. veebruar 2017

Tuunikalafilee avokaadokastme ja homaarifondiga maitsestatud bataadipüreega

Nagu igal peol on üldjuhul snäkid ja eelroog, siis üks oodatuim on tavaliselt siiski pearoog. Alustades oma sünnipäevarallit juba varakult, siis siit üks eksemplar pearoana sünnipäevalauast, kus staariks oli tuunikala. Olin just mõned päevad varem seda teinud kokakoolis, siis oli hea võimalus kohe ka ise kodus järgi katsetada. Kõik õnnestus, alustades ka tooraine hankimisest, kenasti ja laudkond kiitis rahulolevalt.


Vaja (10-12):

Tuunikala:
1,2kg tuunikalafileed
100g sojakastet
50g seesamiseemneid

Puhasta tuunikala kelmest ja lõika u 3x3cm kuubikuteks. Marineeri tuunikala sojakastmes (arvesta et sojakaste on soolane, seega ära väga kaua marineeri). Lõpuks pane tuunikalatükid vardasse ja prae grillpanniga, vajadusel küpseta edasi ahjus 5min 180C juures. Raputa peale seesamiseemned ja paku koos bataadipüree ja avokaadokastmega.

Bataadi-porgandipüree:
1kg bataati
350g porgandit
2,5L vett
ca 5g karripulbrit
150g võid

Puhasta bataadid ja porgandid ning hauta kuni need on pehmed. Kalla suurem osa vedelikust ära ja püreesta saumiksriga, lisa toatemperatuuril või ja sega. Vajadusel suru püree läbi sõela. Lõpuks lisa maitse järgi homaarifondi, sega ja vajadusel kuumuta.

Avokaadokaste:
30g sibulat
175g avakaadot
30g marineeriud jalopenot
85g paprikat (võiks olla eri värvi)
sool, pipar
1/2 laimi mahl
150g oliivõli

Lõika avokaado 0,5cmx0,5cm kuubikuteks. Pigista peale laimimahl. Lõika paprika, sibul ja jalopeno sama suurusega kuubikuteks nagu avokaado. Maitsesta soola ja pipraga, seejärel lisa oliivõli ning sega kõik kokku.

allikas: Toiduakadeemia ühiskokkamine Argentiina restorani peakokk Konstantin Kisseljov juhendamisel

Kommentaare ei ole: