esmaspäev, 26. detsember 2016

Marianne küpsiste kook kirsside ja valge šokolaadiga

On käes pühade viimane päev, kõhud head ja paremat täis söödud ning lõpuks aeg laua tagant tõusta ja tegusam olla. Minu puhul võtta end kätte ja kirjutada teie jaoks valmis mitmed postitused, mida siis järjepanu teieni tuua. Enne jõule sai tehtud veel viimane spurt ning valmistatud 2 šokolaadikooki, mõlema peolaua jaoks oma ning üks krehvtine peedisalat soolase vallast. 
Aga et peale sealiha-verivorsti-hapukapsa ka suu natuke  magusamaks teha, siis toon esmalt teieni ühe, ühest küljest parajalt šokolaadise ning teisest küljest parajalt piparmündise ning kirssidest hapuka koogi. Küpsetamist ei vaja, seega parajalt hea variant enne suuremaid pühadetoimetusi valmis meisterdada ning ootele panna.


Vaja:

Põhi:
150g Marianne küpsiseid
30g võid
5 Marianne kommi

Täidis:
300g kohupiimapastat
250g valget šokolaadi
200ml vahukoort
1tl vanillisuhkut
300g toasooja toorjuustu
10 Marianne küpsist (näppude vahel purustatud)
15 Marianne kommi (hakitud väiksemaks)
100g külmutatud kirsse

Kirsikaste:
300g külmutatud kirsse
2dl moosisuhkrut

Esimesena alusta kastme valmistamisest - kuumuta külmunud kirsse keemiseni, kuni vedelik eraldub, lisa moosisuhkur ja keeda madalal kuumusel aeg-ajalt segades 8-10 minutit. Lase jahtuda.
Põhja valmistamiseks purusta küpsised peeneks, sega sulavõi ja peeneks hakitud kommidega ühtlaseks. Suru saadud mass 24cm lahtikäiva koogivormi põhja. Tõsta täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise valmistamiseks sulata esmalt šokolaad vesivannil. Vahusta koor vanillisuhkruga ning lisa vähehaaval ka toasoe toorjuust. Kui šokolaad on sulanud, sega selle hulka vaikselt kohupiimapasta. Sega nüüd mõlemad (vahukoore-toorjuustu ja šokolaadi-kohupiimapasta) segud kokku. Sega saadud massile hulka näppude vahel purustatud küpsised ning hakitud kommid. Laota pool täidisest küpsisepõhjale, aseta peale kirsid ja seejärel ülejäänud täidis. Lase koogil külmas üleöö tahkuda.
Kaunista kook vahetult enne serveerimist kiriskastmega. Serveeri külmkapikülmana.

allikas: Lia šokolaadimaagia

Kommentaare ei ole: