neljapäev, 1. september 2016

Lumekrabi salat riisi ja maisiga

Hapukoore-majoneesi salatid on olnud klassika juba pikki aegu. Eks meie kõikide lapsepõlve sünnipäevalaudu on katnud kodune kartuli-, makaroni- või riisisalat. Aga ega alati pole vaja pidu või tähtsat sündmust, mille puhul üks salat kokku panna. Selleks sobib ka tavaline argiõhtu ja singi, vorsti või muu lihakraami asemel võib vabalt kasutada ka lumekrabiliha (pidulikuma sündmuse puhul asenda nt krabilihaga). 


Vaja(4-le):
4dl pikateralist keedetud riisi
4 keedumuna (tükeldatud)
400g tükeldatud lumekrabi (või krabiliha)
200g nõrutatud konservmaisi
pool pikka tükeldatud kurki
värsket tilli
100g hapukoort
100g majoneesi
tsipa sudrunimahla
soola,pipart

Sega keedetud riis, muna, mais, kurk ja lumekrabi ning haki hulka värsket tilli, misjärel sega kõik omavahel läbi. Sega hapukoor ja majonees ning sidrunimahl omavahel, maitsesta soola-pipraga. Kalla kaste salatiainetele ning sega läbi. Lase veidi taheneda ning maitsesta vajaudsel lisaks.

allikas: OmaMaitse september 2016

Kommentaare ei ole: