esmaspäev, 18. juuli 2016

Suvikõrvitsa-kukeseenepirukas

Kui marjad on sel aastal varasemalt valminud, kui möödunud aastatel, siis kukeseened jällegi vastupidiselt hiljem. Ei teagi kas suvealguse kuivus või muu probleem, aga esimese saagi oma tavapärasest korjamiskohast saime meie alles nüüd. Kui esimesena sai tehtud vana head kukeseenekastet, siis teisena otsisin kohe mõne piruka, mida katsetada. Tegemist mõnusalt mahlase, maitseka ning lihtsa valmistusviisiga küpsetisega.


Vaja:
400g lehttainast (või pärmi-lehttainast)
1dl ketšupit
1dl magusat tšillikastet
500g suvikõrvitsat
300g kukeseeni
1 punane sibul
150g riivitud juustu
basiilikut
soola ja musta pipart


Rulli tainas (vajadusel sulata eelnevalt) veidi lahti ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Haki sibul, lõika suvikõrvits väikesteks kuubikuteks ja puhasta kukeseened, mis vajadusel lõika ka väiksemateks tükkideks. Kuumuta kõik pannil õlis korralikult läbi, maitsesta soola-pipraga. Sega ketšup tšillikastmega ning määri tainale. Laota peale eelnevalt praetud suvikõrvitsa-kukeseenesegu ja puista üle basiilikuga (mina kasutasin kuivatatud) ning riivjuustuga. Küpseta 220kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni lehttainas on kenasti kuldne. Jahuta veidi ja serveeri.

allikas: nami-nami

Kommentaare ei ole: