reede, 5. august 2011

Pikkpoiss paprikasalsaga

Verivärsket augustikuu Oma Maitset sirvides ei jäägi nagu muud üle kui otsast alata ja alles siis lõpetada, kui kõik retseptid tehtud. Kõik tundus lihtsalt nii ahvatlev.
Esimese asjana sai siis täna kätte võetud pikkpoisi tegemine koos salsaga(ajakirja 44-45 lk). Kui hästi mõelda, siis tegini pikka poissi esimest korda vist isegi, kuigi see äärmiselt lihtne ja toitev.



Vaja:
Pikkpoiss:
500g seahakkliha
500g veisehakkaliha
(mina kasutasin osavalt Kodust hakkliha, mis koosnebki 50/50 samadest lihadest)
1 hakitud sibul
2 muna
50g riivsaia
peotäis värsket punet(või 1 tl kuivatatud)
peotäis tüümianilehti(või 1 tl kuivatatud)
2 rosmariinioksa(panin ka u 1 tl kuivatatatud)
1 küüslauguküüs
2sl oliiviõli
1tl soola
0,5tl pipart

Salsa:
2 punast paprikat
2 kollast paprikat
(tegelikult ju värvusel vahet pole, ning mina kasutasin kollast ja oranzi:))
1 viilutatud küüslauguküüs
0,5tl tshillihelbeid(kasutasin 1 kuivatatud tshillikaun)
300g küpseid tomateid
2tl palsamiäädikat
1tl suhkrut
peotäis basiilikulehti
soola,pipart

Tükelda seda vajavad pikkpoisi ained ning sega kõik omavahel kokku. Määri keeksi või leivavorm seest õliga ning aseta tekkinud mass sinna. Vormi kätega ümaramaks, nirista peale veidi õli.

Salsa:
Sega ahjupannil(vormis) küüslauk, paksudeks viiludeks lõigatud paprika, 2sl õli ja purustatud tshilli. Sega kõik omavahel läbi.

Kuumuta ahi 180 kraadini. Tõsta paprikasegu ja pikkpoiss üheaegselt ahju, liha ülemisele restile. Küpseta 30 minutit. Kui aeg on möödunud lisa paprikasegule tükeldatud tomatid, äädikas ja suhkur ning pane tagasi ahju. Edasi lase küpseda 40 minutit.
Vala pikkpoisi vormi tekkinud vedelik ära(või hoia alles mõne kastmepõhja jaoks) ning jahuta. Suru tomatid ja paprikad kahvliga peenemaks, maitsesta soola-pipraga ja basiilikuga.

Edasi naudi kooslust näiteks värske kartuli kõrvale.

allikas: Oma Maitse august 2011

Kommentaare ei ole: